Welkom

De Pianogroep is een groep van ongeveer 20 pianomuziekliefhebbers en actieve amateurpianisten. Eens in de 6-8 weken komen de leden bij elkaar om in een informele sfeer te musiceren. Op deze pianoavonden wordt zowel klassieke als lichte muziek gespeeld. De pianoavonden zijn altijd bij een van de leden thuis, meestal in Houten of Nieuwegein.

Tweemaal per jaar wordt een Huisconcert georganiseerd. In de gemoedelijke sfeer van de huiskamer bij een van de leden of donateurs thuis spelen goede musici een aantrekkelijk programma. Na afloop blijft iedereen natuurlijk gezellig napraten en musiceren onder het genot van een hapje en drankje.

Eén keer per jaar wordt een muzikaal uitje georganiseerd, voor leden en donateurs.


Ledenconcert - 27 november 2022

Het huisconcert van dit jaar vullen we in met een concert door drie van onze eigen leden, op zondagmiddag 27 november in Nieuwegein. Wilt u erbij zijn? Neem dan contact op via de contactpagina.

Jubileumconcert - 9 april 2022

In 2020 bestond de Pianogroep 25 jaar. Het 5e lustrum! Dat hebben we vanwege de coronamaatregelen pas op 9 april 2022 kunnen vieren met een jubileumconcert. Pianiste Nino Gvetadze trad voor ons op in de Dorpskerk in Nieuwegein. Zij speelde werken van Chopin, Schumann en Liszt. Het was een mooie avond.


Lid worden?

Er worden geen eisen gesteld aan het speelniveau en de pianoavonden zijn dus laagdrempelig. Wel wordt van de deelnemers verwacht dat zij een muzikale bijdrage hebben voorbereid. Om vooral het kleinschalige karakter te behouden is een maximum gesteld van 25 leden.

Op het ogenblik zijn er enkele vacatures, dus nieuwe leden zijn welkom. Als u belangstelling heeft om lid te worden van de pianogroep, kunt u dat laten weten via de contactpagina.


Donateurschap

U kunt ook donateur worden. Voor een gift van minimaal €17,50 per jaar steunt u de pianogroep en krijgt u ook diverse voordelen. Donateurs worden op de hoogte gehouden van alle activiteiten, kunnen tegen een gereduceerd tarief de huisconcerten of lustrumconcerten bijwonen en deelnemen aan het jaarlijkse 'muzikale uitje'.
Aanmelden kan via de donateurspagina.Deze website houdt geen bezoekersgegevens bij tenzij expliciet vermeld.
Privacy reglement