Solisten


Jorian van Nee

Jorian van Nee
Voorstellingen
2024Huisconcert nr 47: Jorian van NeePiano
2015Huisconcert nr 36: Jorian van NeePiano
plaatje Jorian van Nee 2024

Anno 2024
Jorian van Nee is 24 jaar en studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters en David Kuyken. Hij volgde masterclasses van o.a. Igor Roma, Ronald Brautigam en Jan Wijn. In 2013 won hij twee eerste prijzen bij het Prinses Christina Concours (piano en compositie) en in 2015 won hij er de prijs voor de beste begeleiding. Jorian viel ook in de prijzen bij het Peter de Grote festival en het Young Pianist Foundation concours. Naast soloconcerten speelt hij samen met Katie Morgan in het pianoduo MorganvanNee dat dit jaar het Grachtenfestival Conservatorium Concours won. Jorian vormt samen met Pieternel Tils (viool) en Florianne Remme (cello) het Audax pianotrio. Hij is een veelgevraagd duopartner en begeleider. Hij schrijft regelmatig eigen werk voor solo en duo dat op concerten uitgevoerd wordt.

Anno 2015
Jorian van Nee is geboren op 13 december 1999. Hij woont in Tull en 't Waal en gaat naar school op het Cals college in Nieuwegein.
Hij begon met pianospelen toen hij 9 jaar oud was. Sinds 2012 krijgt hij les van Henk Ekkel bij de Academie Muzikaal Talent. Daarnaast heeft Jorian ook lessen en masterclasses gevolgd van onder andere David Kuyken, Ronald Brautigam en Jan Wijn. Tevens volgde hij enkele compositielessen bij Willem Jeths.
Jorian treedt regelmatig op, zowel solo als in ensembles. Hij speelde ook enkele keren met orkesten zoals het Residentie Orkest in Den Haag en Sinfonia Rotterdam. Hij is meerdere keren te horen geweest op de radio, onder andere bij Radio 4 Muziekwijzer en Spiegelzaal. Hij verscheen op TV bij De Wereld Draait Door en Podium Witteman.
Jorian componeert ook zelf en speelde al eigen werk live op radio 4.
In 2013 won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours terwijl hij tevens een eerste prijs kreeg bij het Prinses Christina Compositie Concours voor twee van zijn eigen pianostukken. Hij viel ook in de prijzen bij het Peter de Grote festival en het Young Pianist Foundation concours.